Tuesday, November 15, 2011

Tati, Charlie mi-a muscat degetul!

Probabil ca multi dintre voi ati vazut deja filmuletul cu cei doi prichindei americani, cel mic muscandu-i in mod repetat degetul fratelui sau mai mare. Simpatici micutii, nu zic nu.


Ei bine, postarea acestui filmulet pe Youtube nu s-a facut in scopuri comerciale sau din dorinta de a strange multe milioane de vizualizari. Motivul este unul mult mai "domestic" si anume transmiterea unor imagini dragute pentru nashul copiilor.

Rezultatul, in aceasta isterie sociala online, a fost insa cu totul altul: aproape 400 de milioane de vizualizari si un venit de 100.000 de dolari din publicitate pentru cel care a facut upload-ul.

Aceasta este practic lectia pe care acest videoclip (si altele ca el) ne-o ofera: daca aveti un filmulet distractiv postati-l pe Youtube si veti sansa sa dati lovitura. Cateva zeci de centi pe mia de vizualizari nu reprezinta mult, dar la o audienta de ordinul multor milioane sumele devin insemnate. Si exista persoane in lumea asta pentru care postarea de filme pe Youtube nu mai este un hobby, a devenit practic un business.

Un business foarte profitabil in primul rand pentru Google si site-ul sau de video sharing, sa nu ne amagim!

No comments:

Post a Comment