Wednesday, September 12, 2012

Noul Wembley isi vinde numele. Inca nu se stie cui.

Chiar daca in Marea Britanie criza nu a afectat atat de mult desfasurarea cluburilor si federatiilor sportive precum in multe dintre tarile europene (as include si Romania aici, dar din unele puncte de vedere nu sunt sigur ca facem cu adevarat parte din Europa), Federatia Engleza de Fotbal - FA - negociaza de ceva vreme o mutare tactica foarte controversata: vanzarea drepturilor de naming ale noul stadion Wembley, care ar urma sa primeasca in titulatura sa numele unui eventual sponsor. Nu se va renunta la aceasta denumire, doar ca nu va ramane in forma actuala, curata. Plus ca vom vorbi cu siguranta de sume foarte consistente

In acest moment au ramas in discutie cinci potentiali parteneri, iar sansele ca un agreement sa se realizeze sunt reale, in conditiile in care FA are inca de platit rate consistente de pe urma achitarii sumei de 757 de milioane de lire sterline - cat a costat in total reconstruirea stadionului londonez.

Indiferent de tabu-urile care vor fi incalcate prin acest deal, intr-acolo ne indreptam; intr-o anume perioada de timp (nu foarte lunga) stadionul Wembley va avea un nou nume atasat titulaturii sale iconice.
Avem deja exemplu relevant in insula: inca nu s-au stins ecourile scandalului redenumirii stadionului lui Newcastle United, St James' Park in Sport Direct Arena. La care se adauga zvonurile privind posibila vanzare a denumirii numelui Anfield al arenei lui FC Liverpool.

E cu next, cum ar spune cei mai tineri.

No comments:

Post a Comment