Sunday, September 23, 2012

Lupta nord-americana pentru CM 2026

2014 Brazilia. 2018 Rusia. 2022 pe undeva prin zona Golfului cu mult petrol... Ce urmeaza?

Una dintre tarile care deja a organizat doua turnee finale de Campionat Mondial de Fotbal, Mexic, isi va depune candidatura pentru organizarea editiei din 2026 a competitiei, incercand sa devina astfel prima natiune din lume care sa se poata lauda cu aceasta onoare.

Editiile din 1970 si 1986 au fost considerate la vremea lor drept succese din punct de vedere al organizarii, asa ca Federatia Mexicana ar avea ceva argumente in favoarea sa. Dupa doua incercari ratate de depunere a candidaturii (pentru editiile din 2018 si 2022) pe motive de criza financiara, iata-i acum pe mexicani gata sa se ia la tranta cu vecinii lor mult mai mari de la nord. Pentru ca lupta pentru organizarea acestui turneu final se va da cel mai probabil intre Statele Unite si Mexic.

La prima vedere, pare o intrecere inegala, avand in vedere ce stadioane si  resurse au SUA, precum si faptul ca populatia lor e de trei ori mai numeroasa decat cea a mexicanilor (o aproximare facuta fara referendum). Americanii sunt favoriti; politicul e posibil sa influenteze si el o eventuala inclinare a balantei in favoarea lor, dar stiti cum se spune - balonul e rotund.

No comments:

Post a Comment