Thursday, April 11, 2013

Ce sporturi noi apar in programul J.O. la Rio

Pana la data de 9 august mai putem avea surprize privind introducerea de noi discipline sportive in programul Olimpiadei de la Rio, dupa cum a anuntat directorul sportiv al Comitetului Olimpic International (CIO), Christophe Dubi. Informatia este asadar direct de la sursa.

Despre ce sporturi credeti ca e vorba? Cei care spera ca rugby-ul, de exemplu, sa devina sport olimpic mai au de asteptat. Personal, recunosc, sunt si eu dintre cei care considera de neinteles neintroducerea acestuia intre disciplinele olimpice. Campionatul Mondial, Turneul celor 6 Natiuni din emisfera nordica, respectiv al celor 4 din sud, cele doua competitii europene inter-cluburi au demonstrat cu prisosinta nivelul audientei rugby-ului atat pe stadioane cat si la TV.

Ma rog... Ideea e ca tendinta pentru urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice este de deschidere catre sporturile apreciate in principal de publicul tanar si foarte tanar. In pole position sunt, din cate a spus oficialul CIO recent, competiile de baschet 3-la-3, precum si intrecerile de BMX si mountain bike.

Nu-s rele ideile, e adevarat, sunt convins ca pustii vor fi foarte incantati de introducerea acestor sporturi in programul olimpic (daca decizia in acest sens va fi luata pana la urma).
Dar eu tot astept si schimbarea atitudinii sefilor CIO fata de rugby.

No comments:

Post a Comment