Sunday, March 9, 2014

Ce meci! Ce sport! Ce oportunitate!

Am fost in seara asta martor al unuia dintre cele mai frumoase meciuri din ultimii ani.
Nu este vorba despre fotbal, ci despre sportul care ne-a adus noua, romanilor, cele mai mari satisfactii la nivel de echipe reprezentative. Da, la handbal ma refer, sportul la care ne mandrim - inca, dar nu pentru mult timp din pacate - cu echipa nationala care a cucerit cele mai multe titluri mondiale la masculin (4).

Handbalul este un sport despre care s-a vorbit destul de mult in ultimele luni in Romania, in contextul alegerilor la varful Federatiei, care au consfintit o schimbare de garda ce pare de bun augur.
Alexandru Dedu, noul presedinte al FRH, este pus pe treaba si un exemplu este chiar felul in care s-a implicat in organizarea recent incheiatei editii a Cupei Romaniei la masculin, desfasurata la Ploiesti intre 5 si 9 martie.

Aceasta Cupa a Romaniei a avut o finala de poveste, un meci care nu ti-ai fi dorit sa se incheie niciodata. Un meci care a durat aproape 3 ore, cu 80 de minute de joc efectiv si 24 de lovituri de departajare. Castigatoare a fost HCM Constanta cu 45-44 in fata Stiintei Bacau, dar scorul nici nu mai conteaza; importante au fost din punctul meu de vedere atmosfera din sala arhiplina, emotiile fantastice pe care aceasta partida le-a creat fanilor de handbal.



Pe de alta parte, am privit acest meci gandind la oportunitatile pe care handbalul le ofera companiilor ce vor alege sa isi asocieze brandurile cu acest sport: un sport dominat de spectacol, fair play (jucatorii adversi se ajuta sa se ridice de jos, se imbratiseaza daca se lovesc din greseala). Mai presus de toate, insa, un sport cu un urias potential de comunicare cu fanii.
















Asemenea meciuri si mediatizarea lor vor aduce tot mai multi spectatori in sali, fani pe Facebook - public cu care se va putea dezvolta o relatie de durata, bazata pe incredere. Public de calitate, asa cum toti advertiserii cauta. Trebuie doar sa simta oportunitatea.

No comments:

Post a Comment