Friday, August 17, 2012

Dupa Olimpiada

Jocurile Olimpice s-au incheiat. Din pacate, parca prea repede.
Au aparut atat de multe statistici si informatii legate de ceea ce s-a intamplat la Londra in ultimele doua saptamani si ceva, incat nici nu-mi vine sa ma bag si eu in seama pe tema asta. Poate voi gasi totusi ceva interesant de postat aici; sa vedem.

Cert este insa ca impactul Jocurilor a fost enorm si in Romania. Toti cei cu care am vorbit s-au refugiat in transmisiunile sportive de la Londra pentru a scapa chiar si pentru cateva ore de mizeria ce ne inconjoara - fie ca vorbim despre scandalul politic perpetuu, fie despre cenusiul sportului romanesc (a se citi al "fotbalului"), fie despre incrancenarea pe care o simti in general la toate nivelurile societatii noastre.

Ei bine, apropo de acest impact al J.O., am fost placut surprins ieri, vazand intr-un parc din spatele blocului un baietel care, cu ajutorul unei scanduri rupte de cine stie unde, incerca sa imite saritura cu prajina vazuta cu siguranta la televizor. Uite, vezi, copiii, inspirati de spectacolul sportiv de la Londra, incearca si ei sa-si testeze abilitatile si sa descopere noi modalitati de a-si petrece timpul! Frumos! :)

Din pacate, insa, sansele copiilor de a trece de acest nivel de consum al energiei sunt minime. Nu exista baze sportive, nu exista bani pentru sport, nu exista strategie de selectie a copiilor cu abilitati sportive. Deci ce perspective au daca nu sa devina campioni, macar sa sa aiba un cadru organizat in care sa se dezvolte armonios si sanatos? In momentul asta, nu prea vad niciuna. Poate initiativa COSR de a prelua sub tutela sa tot sportul romanesc sa fie una oportuna pentru viitorul mediu si indepartat. Dar lucrurile sunt inca neclare, in momentul asta cel putin.

2 comments:

  1. Interesante comentarii! :)
    Astept opinii si despre Liga lui Mitica si FRF!
    Ce zici?

    ReplyDelete
  2. Ma inciti, pare-mi-se. :)
    In general incerc sa vin cu exemple de buna practica aici, dar pe de alta parte nu pot sa nu observ cum fotbalul este oglinda fidela a societatii romanesti. Marlanie, amatorism, spaga, aranjamente de culise, lupta pentru influenta si "altii sunt de vina".

    ReplyDelete