Tuesday, October 8, 2013

David Beckham, un exemplu de urmat

16,5 milioane de lire sterline! Atat a castigat David Beckham in ultimul sau an ca fotbalist profesionist, an care s-a incheiat in luna mai a acestui an. Si nu, nu sunt incluse aici milioanele din salariul oferit de echipele pentru care ajucat in acest sezon final, LA Galaxy si Paris Saint Germain.
Vorbim aici numai despre veniturile incasate din activitatile publicitare.

Suma este impresionanta, dar perfect meritata de un tip care s-a dovedit a fi un adevarat profesionist.
Beckham a fost un fotbalist bun, poate chiar un pic mai mult decat atat in anumite perioade ale carierei sale, dar nu un geniu.
A stiut insa sa profite la maximum de faptul ca este un barbat bine (cred), a fost atent la comportamentul sau de pe teren si din afara lui, a avut grija la viata de familie.

Si-a construit un brand perfect, care l-a ajutat enorm si in cariera. Mutarea sa de la Man United la Real Madrid a fost in primul rand o lovitura de marketing si abia apoi un tranfer al unui jucator de valoare.
A stiut cum sa devina dezirabil pentru marile companii. Iar brandurile care au ales sa isi asocieze imaginea cu el spun totul: Adidas, Coty, H&M, Sainsbury's, Samsung sau Breitling.

Este un adevarat exemplu pentru tinerii din toata lumea si pot spune fara sa imi fie teama ca gresesc ca David Beckham chiar merita sa fie considerat un idol.


No comments:

Post a Comment