Thursday, April 19, 2012

Manchester United, in continuare No 1

Man United ramane numarul 1 in topul anual al celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume al revistei Forbes. Campioana Premier League are o valoare de piata de 2,2 miliarde dolari, cu 20% mai mult fata de anul trecut, valoare influentata de parcursul foarte bun din editia trecuta a UEFA Champions League, cand a ajuns pana in finala. E de vazut in ce fel isi va pune amprenta pe rezultatele anuntate anul viitor parcursul dezastruos din cupele europene in acest an.

Pe locul 2 in clasament este Real Madrid cu o valoare de 1,9 miliarde dolari, dar clubul regelui a inregistrat cel mai mare profit operational dintre toate echipele aflata in top 20, de 214 milioane dolari, cu 36 de milioane mai mult fata de anul precedent (oricum, avand in vedere performantele sportive foarte bune din 2012, ma astept sa preia "sefia" clasamentului la urmatoarea editie a topului). Veniturile din marketing ale Realului au ajuns la 250 de milioane, asta si datorita unor contracte de sponsorizare foarte avantajoase cu Adidas, Emirates sau Bwin. Lider din punctul acesta de vedere este Bayern.

In fine, Barcelona inchide podiumul in acest top, cu o valoare de "numai" 1,3 miliarde dolari. Evident, si pe ei i-au ajutat veniturile obtinute ca urmare a castigarii editiei de anul trecut a UEFA Champions League, dar asteptam o crestere pentru anul viitor, in urma noului contract de sponsorizare incheiat cu Qatar Foundation.

Celelalte echipe din top 10 sunt Arsenal, Bayern, AC Milan, Chelsea, Liverpool, Juventus si Schalke 04.

No comments:

Post a Comment