Saturday, April 7, 2012

E posibil!

Sportul are ca ratiune de a exista, din punctul meu de vedere, dorinta de a castiga o competitie in conditii oneste, folosind aptitudinile personale sau ale grupului.
Sportul trebuie sa fie curat si jucat, in doua cuvinte, cu Fair Play. Asta ar insemna ca duritatile fizice si verbale, minciuna si ipocrizia nu-si au locul pe arenele sportive.
Sportul inseamna, de asemenea, prietenie, ajutor, spirit de echipa si sacrificiu.

Scriu aceste randuri sub impactul lectiei de sport oferite astazi de Rapid Bucuresti, ai carei jucatori au fost in mod exemplar cu sufleetul alaturi de colegul lor Vladimir Bozovic, a carui mama a decedat cu putin timp inaintea startului meciului de la Cluj, cu CFR. Rapidul a fost parca mai mult ca niciodata purtat pe aripi de un spirit special si a reusit o victorie (5-0) pe care nu sunt sigur ca ar fi obtinut-o fara tragedia lui Bozovic.

Dupa un asemenea meci parca sper mai mult ca altadata ca sportul are sansa sa isi continue menirea si nu va fi sugrumat total de practicile aduse de transformarea lui in business. Sunt un atent urmaritor al marketingului sportiv, vreau si incerc si eu sa ajut ca acesta sa se dezvolte (in Romania e foarte mult de lucru in sensul asta), dar imi doresc ca sportul sa nu se departeze total de esenta lui. Si e posibil!

No comments:

Post a Comment