Wednesday, July 18, 2012

Are si rugby-ul sponsorii lui

Traversam o perioada in care am vestile despre noi contracte de sponsorizare in fotbal au curs in mod constant.
Ma refer evident la racolarea de catre UEFA a doi noi sponsori importanti, Gazprom pentru Champions League si respectiv Western Union pentru Europa League. Nu scot din calcul nici noul deal pe care Premier League, cel mai valoros campionat de fotbal din lume (ma refer aici la banii scosi din drepturile tv, nu ma hazardez in analize sportive care n-au cum sa nu fie subiective) l-a incheiat cu sponsorul sau traditional Barclaycard.

Ei bine, iata ca inainte ca atentia lumii intregi sa fie monopolizata de Jocurile Olimpice, cea mai importanta competitie de rugby din emisfera nordica - Turneul celor 6 Natiuni - si-a asigurat linistea financiara prin noua intelegere cu RBS, sponsorul sau principal. Este vorba despre un nou deal in valoare de 44 de milioane de lire sterline pentru perioada cuprinsa intre 2014 si 2017. Acordul este cu atat mai demn de mentionat cu cat inregistreaza o crestere valorica de 70% fata de precedentul.

Este cu siguranta o veste buna. Orice sponsorizare, cu atat mai mult cu cat este dedicata altui sport decat fotbalului, reprezinta din punctul meu de vedere, un succes. La mai multe!

No comments:

Post a Comment