Tuesday, May 10, 2011

Am 20.000 de melodii. Vrea cineva sa le asculte?

Google va lansa chiar astazi (deocamdata numai pe teritorul Statelor Unite, sub forma de test), un serviciu de streaming pt muzica, prin intermediul sistemului Android.
Sistemul va functiona pe acelasi principiu cu Google Docs, in sensul ca userii vor avea posibilitatea sa uploadeze muzici pe serverele Google, urmand sa poata fi difuzate apoi fara limitari.
Deocamdata nu s-au facut dealuri cu casele de discuri si probabil ca nici nu vor fi facute, decat daca se va pune problema ca la un moment dat sa se dea liber la download. Ipoteza de lucru este ca melodiile postate apartin deja utilizatorilor (cum au ajuns in posesia lor nu discutam acum).
Exista insa o "limitare", ca sa zic asa: nu pot fi urcate mai mult de 20.000 de piese per user - adica, la o medie de 4 MB per piesa, avem disponibili 80 GB. Asta da limitare, nu? :)
Oricum, sper sa treaca repede faza asta de testare si serviciul sa devina valabil si-n Romania cat mai curand - oare o sa conteze faptul ca le facem americanilor baza militara la Deveselu?

No comments:

Post a Comment