Tuesday, June 28, 2011

Twitter si Facebook au lansat ghiduri speciale pentru jurnalisti

Faptul ca social media este parte din viata noastra reprezinta un truism. Folosim social media ca sa ne informam, sa ne cautam prieteni sau pentru a ne face altii noi, ca sa testam produse sau pur si simplu ca sa ne consumam timpul. 

Ele au devenit inclusiv pentru jurnalisti o sursa foarte importanta de documentare. Acestia folosesc Twitter, de exemplu, atat pentru identificarea de surse de info, dar si pentru a-si posta si promova povestile si investigatiile. Iar sefii retelei au lansat un ghid special dedicat lor, care chiar daca nu aduce noutati utilizatorilor experimentati, este interesant de mentionat datorita valorii sale simbolice: Twitter intelege impactul social media asupra stirilor. 
Facebook, pe de alta parte, chiar daca poate nu este perceput drept un mediu de informare important pentru colegii din presa, a lansat deja o pagina dedicata lor - o resursa pentru jurnalistii care intentioneaza sa incorporeze social media in informarea publicului sau pur si simplu in socializare.

Evident, CNN & Co au ramas la locul lor, dar lumea este in continua schimbare. O schimbare a carei viteza creste exponential.

No comments:

Post a Comment