Friday, July 8, 2011

Facebook ne ofera chat video!

Ceea ce se astepta de ceva vreme, iata, s-a intamplat!
Este vorba despre un parteneriat pe care reteaua de socializare l-a facut cu Skype, iar serviciul va fi disponibil pentru 10% dintre useri pana saptamana viitoare. Deocamdata numai 1% dintre ei au acces la acesta.

Si pentru ca lucrurile sa fie foarte simple (asa cum ii sta bine lui Facebook), daca in cazul utilizarii traditionale a Skype userii trebuie sa-si descarce programul, de data asta nu mai e necesar. Daca "prietenul" pe care il suni nu si-a descarcat softul, ii va aparea pe ecran o casuta de dialog care il va intreba: "accepti apelul de la ...?", iar daca raspunsul este afirmativ, discutia video poate incepe.

Chiar daca nu este foarte evident in prima faza, Microsoft va fi unul dintre marii castigatori ai deal-ului, avand in vedere ca a investit nu demult 240 de milioane de dolari in Facebook - si-a luat si Bill Gates cateva actiuni, acolo, de prasila. In conditiile noului serviciu, este de asteptat ca Microsoft sa-si recupereze o parte din cele 8,5 miliarde investite in luna mai in Skype. Si, in plus, reprezinta  trecerea parteneriatului Facebook - Microsoft la un alt nivel, dupa ce Bing, motorul de cautare al celui din urma, indexeaza deja datele sociale ale retelei.

No comments:

Post a Comment