Tuesday, July 19, 2011

Facebook nu permite mesaje care spun "Add me on Google+". Normal, nu?

Ooops, razboiul rece dintre Google si Facebook incepe sa nu mai fie atat de rece!
Ba chiar sa incalzeste binisor.

Un dezvoltator de aplicatii britanic, Michael Lee Johnson, s-a trezit cu contul de Facebook blocat dupa ce a postat pe peretele sau urmatorul mesaj: "Add Michael to Google+". Foarte rapid, reteaua de socializare i-a trimis omului un mail, care spunea urmatoarele: "Contul dvs a fost dezactivat. Mesajele Dvs publicitare au fost oprite, iar difuzarea lor nu va mai fi reluata sub nicio circumstanta. Nu va putem preciza care dintre prevederile Regulamentului nostru de difuzare a publicitatii au fost considerate ca fiind incalcate de Dvs. Daca aveti nelamuriri, studiati Regulamentul". :))


Adevarul este ca Facebook precizeaza clar in acest regulament ca este interzisa promovarea in cadrul retelei a unor produse concurente, deci Michael nu are de ce sa se planga - stia foarte bine la ce se expune.
Este insa foarte interesant de urmarit urmatoarele lupte, pentru ca ele se vor ascuti. Miza este mare, deci armele folosite vor fi dintre cele mai performante.

Pe de alta parte, notorietatea dezvoltatorului britanic a crescut acum la cote pe care nu cred ca si le-a imaginat in momentul postarii acelui mesaj. Sau o fi gandit cu cateva mutari inainte, ca la sah, stiind ce va urma? Atunci omul ar fi intr-adevar sclipitor; si-a facut moca o mega campanie.

No comments:

Post a Comment