Monday, May 14, 2012

Borussia Dortmund, de trei ori castigatoare

Borussia Dortmund este pe val. In urma cu doua saptamani a devenit matematic castigatoarea campionatului german de fotbal. In acest weekend a castigat si Cupa Germaniei, in dauna rivalilor de la mult mai titratul si bogatul Bayern Munchen.
Sefii echipei au insa si un alt motiv, extra-sportiv, pentru a se lauda: au semnat prelungirea pana in 2012 a contractului prin care compania de asigurari Signal Iduna da numele terenului propriu.


Dealul fusese semnat pentru prima data in 2005, o perioada extrem de grea pentru club, care tocmai scapase de faliment. Iata asadar ca drumul de la agonie la extaz nu este foarte lung, mai ales in conditiile in care iti faci treaba cu seriozitate, te concentrezi pe fotbal si lasi jocurile de culise deoparte.

Este cert ca Signal Iduna a pariat pe un "cal castigator", intrucat Borussia a evoluat tot mai bine de la momentul inceperii acestui parteneriat, ajungand acum sa castige pentru al doilea an consecutiv titlul in Bundesliga. Si a facut asta intr-un mod entuziasmant, cu 81 de puncte - record in Germania.
Evident, la oferirea namingului stadionului din Dortmund, care din 2005 este cunoscut drept Signal Iduna Park, a contribuit si faptul ca acesta este cel mai mare din Germania cu cele 80.700 de locuri, ca a fost recent renovat si este renumit pentru atmosfera creata de fani.

O atmosfera pe care si romanii au trait-o in aceasta saptamana la finala Europa League si la care deja am inceput sa visam: oare cand se va repeta?

Ah, inca ceva: daca vreti sa vedeti ce inseamna marketingul asociat namingului unui stadion, dati o tura prin site-ul stadionului.

No comments:

Post a Comment