Saturday, July 9, 2011

Machester City da lovitura cu un nou contract de sponsorizare

Este vorba despre un contract valabil pe o perioada de 10 ani, contract care are in vedere redenumirea stadionului echipei din Eastland in Etihad Stadium. Valoarea estimata a dealului este de 120 de milioane de lire sterline (cam 12 milioane anual).
Vorbim practic de acelasi sponsor de pe tricouri, compania aeriana din Abu Dhabi, care oferea deja 2,8 milioane de lire per sezon.

Acest nou contract este practic o mare gura de oxigen pentru club nu neaparat din punct de vedere financiar, cat datorita faptului ca acesta scapa de penalitatile pe care UEFA le-ar putea impune in cazul in care nu indeplineste regulile de fair play financiar setate de forul european.
Cum in luna mai a acestui an a fost anuntat un minus de 121 de milioane de lire sterline pentru anul financiar precedent, noul deal si veniturile generate de acesta ii permit clubului englez sa scape de o eventuala neprogramare in urmatoarea editie a cupelor europene - sezonul urmator este primul in care se vor aplica aceste noi reguli.

Evident, UEFA are grija ca cluburile sa nu inregistreze contracte care umfla in mod artificial veniturile, dar se pare ca dealul de care vorbim nu intra sub incidenta unor asemenea suspiciuni.

2 comments:

  1. Departamentul de marketing al celor de la Manchester City a găsit o modalitate inovativă de a prezenta echipamentul "cetăţenilor" pentru sezonul 2011-2012. Astfel, Dzeko şi compania pot fi urmăriţi purtând noile tricouri în exclusivitate în FIFA 12.
    Jocul FIFA 12 se apropie de lansare, iar producătorii îşi ademensc fanii cu noi concepte ce vor fi integrate în noua platformă.

    Reclama făcută jocului este una agresivă, atât în mediul online, cât şi în viaţa reală

    http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/super-strategie-de-marketing-video-city-si-a-lansat-echipamentul-pentru-sezonul-urmator-prin-intermediul-fifa-12-8504992

    ReplyDelete
  2. Pai arabii astia sunt smecheri tare... doar ca nu prea reusesc sa se lipeasca de titlu. :))

    ReplyDelete