Wednesday, January 4, 2012

Relansarea paginii de start a lui Google se apropie

In primul rand, dupa cum e normal pentru primul post al anului, incep cu o urare sincera de La Multi Ani! Va doresc tuturor ca anul 2012 sa fie unul al unui nou inceput, al renasterii si al celor mai importante succese de pana acum.

Dupa cum ziceam si in titlu, gigantul american a intrat in linia dreapta a relansarii paginii sale de start.
Bara neagra din partea superioara a ecranului, care contine servicii printre care Maps, Gmail si Images se va transforma intr-una gri care va incorpora si logo-ul Google. Cand se da click pe logo apare un meniu drop-down cu sapte produse printre care Gmail si Youtube, iar butonul "More" ascunde inca opt servicii.



Sefii Google intentioneaza ca, prin aceasta schimbare majora de look (una dintre cele mai revolutionare de pana acum) sa aduca si mai bine in prim-plan functia sa cheie de cautare. O schimbare destul de importanta, parte a acestei mari relansari, a putut fi sesizata inca din vara anului trecut, cand logo-ul din centru (celebrul Doodle) a fost redus ca dimensiuni cu intentia de a "curata" un pic pagina de start.

Cu siguranta schimbarea va fi gandita sa fie cat mai user-friendly si adaptata anului 2012. Avand in vedere ca am trait experienta recentei schimbari a homepage-ului Youtube, avem o idee despre dimensiunile operatiunii.

In fine, ca un comentariu personal, imi exprim rezerve despre noua interfata a Gmail-ului; eu unul ma simteam mult mai confortabil cu precedenta. Dar trebuie sa facem fata schimbarilor, nu? :)

No comments:

Post a Comment