Tuesday, March 22, 2011

Avanpremiera la Superliga de Rugby CEC Bank

Maine va fi anuntata noua formula a celei mai importante competitii interne a rugby-ului romanesc, editia 2011: Superliga.
Vor fi numai 8 echipe, cele mai valoroase - speram asadar in meciuri cat mai interesante. De asemenea, mai multe dintre acestea se vor desfasura pe stadionul Arcul de Triumf, care asigura conditii decente pentru a le urmari. CSM, Steaua si Dinamo vor disputa aici meciurile de pe teren propriu, cel putin in prima jumatate a anului.

Si, poate unul dintre cel mai importante aspecte, competitia va purta numele sponsorului principal al Federatiei Romane de Rugby, CEC Bank. Important prin prisma apropierii de modelul de business pe care sportul romanesc in general este necesar sa il adopte pentru a fi competitiv. Trebuie atrase companii serioase care, in schimbul unor beneficii de expunere si asociere cu acesta (coordonat la randul lui de oameni competenti si bine intentionati) sa il sustina financiar. Pentru ca nu trebuie sa isi imagineze nimeni ca firma X, Y sau Z va face mecenat - totul este bazat pe calcule (si cateva estimari) extrem de laborioase.

No comments:

Post a Comment