Wednesday, March 30, 2011

Google va avea butonul sau de Like

Ca tot vorbeam de Facebook in postul precedent, am dat peste noutati venind din partea unui alt mare gigant, Google, care cauta modalitati de a combate expansiunea tot mai ametitoare a retelei de socializare. Astfel, va adauga un buton propriu de "like", numit "+1", in incercarea de a face cautarile motorului mai sociale - este practic cel mai important gest facut pana acum pentru "socializarea" sa.

Incepand din aceasta dupa amiaza, Google va permite practic utilizatorilor sai sa voteze rezultatele cautarilor pe care le considera relevante si apoi sa le comunice celor cu care sunt conectati prin Google Chat, Gmail, Google Reader si Google Buzz. In curand, optiunea va fi disponibila si pe Twitter. Userii vor urma astfel sa vada atat numarul total al voturilor, cat si numele si pozele contactelor lor care au avut respectivele preferinte.
Practic, relevanta unei cautari va creste exponential prin adaugarea acestei componente sociale - studii recente arata ca principalii influentatori in luarea deciziei de cumparare a unui produs sunt rudele si prietenii apropiati, urmati indeaproape de review-urile si comments-urile online.

Serviciul urmeaza sa fie folosit si pentru Google ads. Nu va fi aplicata o extra-taxa costului per click, dar este de asteptat ca un ad cu mai multe plus-uri va avea o rata de click mai mare, ceea ce inseamna ca un mesaj publicitar mai apreciat de useri (care sa zicem ca este sinonim cu un mesaj de calitate) va beneficia prin algoritmarea Google de un cost per click mai redus datorita optimizarilor create.
Nu in ultimul rand, merita mentionat ca vor fi facute si rapoarte privind numarul de "+1-uri" in Adwords.

No comments:

Post a Comment